Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht is een zeer vervelend vochtprobleem, dat in veel huishoudens voor grote hoeveelheden vochtschade kan zorgen. In feite kunt u opstijgend vocht altijd het beste zo snel als mogelijk behandelen, omdat juist dit vochtprobleem na verloop van tijd voor groeiende problemen zorgt. Hoe langer u wacht, hoe meer oppervlakken week en vochtig worden. Hierdoor bestaat de kans dat u op termijn hele onderdelen van uw woning zult moeten vervangen.

Gelukkig zijn er meerdere oplossingen voor opstijgend vocht, welke oplossing voor u het beste is hangt natuurlijk af van bepaalde factoren. U zult moeten achterhalen wat de oorzaak is van het opstijgende vocht, daarnaast dient de reeds geleden schade te worden geïnspecteerd om te bepalen welke schade u zult moeten repareren. Het beste laat u dit aan een vakman over, opdat u zeker weet dat de oplossing blijvend is.

shutterstock_311709065

Opstijgend vocht behandelen door de spouwmuur aan te pakken

In veel gevallen is een defecte of niet bestaande spouwmuur de oorzaak van opstijgend vocht. In dat geval verdient het aanbeveling om de spouwmuur te inspecteren op mankementen en deze te herstellen. Iets dat enorm kan helpen, is het aanbrengen van een waterkering in een bestaande spouwmuur. Deze methode heeft tot gevolg dat vocht niet meer van buiten naar binnen kan dringen, omdat het continu wordt afgevoerd. Heeft u geen spouwmuur? Dan is het zeker het overwegen waard, om deze te installeren.

De kelder renoveren om opstijgend vocht te voorkomen

Indien opstijgend vocht in uw woning wordt veroorzaakt door problemen in de kelder, dan zijn er vele middelen voorhanden om dit op te lossen. U kunt bijvoorbeeld beschadigingen injecteren met een waterafstotend middel, zodat grondwater niet meer in uw kelder terecht kan komen. Voor grotere mankementen bestaan oplossingen als kelderdichting, die uw kelder in één keer geheel waterdicht maken. Informeer gerust eens naar de opties.

Muurinjectie om opstijgend vocht een halt toe te roepen

Muurinjectie is een veelgehoorde methode om komaf te maken met opstijgend vocht. Bij deze behandeling worden er meerdere gaten in uw muren geboord, die vervolgens gevuld worden met een speciaal middel dat de muur van binnenuit droog maakt en bestand tegen vocht. Indien grondwater vanaf dat moment in uw muren probeert te trekken, zal dit niet meer mogelijk blijken. Een bijkomend voordeel van muurinjectie is het feit, dat uw muren hierna ook sneller uit zullen drogen.

Behandelen van reeds geleden schade en secundaire vochtproblemen

Naast het verhelpen van de oorzaak, zal mogelijke schade natuurlijk ook aangepakt moeten worden. Te denken valt aan pleisterwerk dat is beschadigd, houten onderdelen die zijn gaan rotten maar ook siermaterialen zoals behang en verf. Ook extra problemen zoals schimmels en salpeter zullen apart moeten worden aangepakt. Hoe dit precies wordt gerepareerd ligt geheel aan uw persoonlijke situatie, dit betreft altijd maatwerk.

OpstijgendVochtExpert.be zorgt ervoor dat uw huis binnen no-time weer droog is!

Heeft u het vermoeden dat u last ondervindt van opstijgend vocht? En wilt u meteen van dit probleem af zijn? Bel ons direct en wij staan bij u voor de deur. Na een grondige inspectie leggen wij u precies uit waarom u last heeft van opstijgend vocht, daarna leggen wij de beste en meest effectieve oplossing aan u voor. Zodat u met een gerust gevoel weer in uw woning kunt verblijven, zonder verdere risico’s op natte muren.

Maak definitief komaf met opstijgend vocht in huis!